Додељена ауто седишта малишанима са територије општине Ражањ

 08. децембар 2022.


Oпштина Ражањ у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије 08.12.2022. у општинској сали  доделила је 36 ауто седишта родитељима са пребивалиштем на територији општине Ражањ, чија су деца рођена у периоду од 01.07.2021. године до 30.06.2022. године. Ово је једна у низу акција која се спроводи на нивоу локалне самоуправе са циљем повећања безбедности најмлађих у саобраћају, а која ће бити настављена и током наредних месеци.

 

Презентацију и обуку о правилном коришћењу дечијих ауто-седишта одржали су представници Агенције за безбедност саобраћаја. Поред теоријске обуке практично је показано како правилно треба поставити ауто-седиште у возилу, јер статистички подаци указују на то да велики број родитеља не поставља ауто-седиште по инструкцијама произвођача, што је небезбедно и несигурно. Такође је указано и на важност коришћења, али  и правилног одабира ауто-седишта. Препорука родитељима је да увек користе ауто седиште, било да је реч о краћим или дужим релацијама, при спорој а не само брзој вожњи, јер безбедност малишана мора да буде на првом месту.

 

Ауто седишта испред Општинске управе општине Ражањ уручиле су Андријана Ракић, координатор за сарадњу са Агенцијом за безбедност саобраћаја и  Марија Ракић, шеф одсека за друштвене делатности Општине Ражањ.